erm... ME??? oren???

jum kita simpan catatan harian utk bacaan anak cucu di kemudian hari
   

<< September 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30




11th grade The phone rang. On the other end, it was her. She was in tears, mumbling on and on about how her love had broke her heart. She asked me to come over because she didn't want to be alone, so I did. As I sat next to her on the sofa, I stared at her soft eyes, wishing she was mine.
After 2 hours, one Drew Barrymore movie, and three bags of chips, she decided to go to sleep. She loked at me, said "thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends,I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

Senior year The day before prom she walked to my locker. "My date is sick" she said;he's not going to go well, I didn't have a date, and in 7th grade,we made a promise that if neither of us had dates, we would go together just as "best friends". So we did. Prom night, after everything was over, I was standing at her front door step! I stared at her as she smiled at me and stared at me with her crystal eyes. I want her to be mine, but she isn't think of me like that, and I know it. Then she said "I had the best time,thanks!" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want herto know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just to shy, and I don't know why.

Graduation Day A day passed, then a week, then a month. Before I could blink, it was graduation day. I watched as her perfect body floated like an angel up on stage to get her diploma. I wanted her to be mine, but she didn't notice me like that, and I knew it. Before everyone went home, she came to me in her smock and hat, and cried as I hugged her. Then she lifted her head from my shoulder and said, "you're my best friend, thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

A Few Years Later Now I sit in the pews of the church. That girl is getting married now. I watched her say "I do" and drive off to her new life, married to another man. I wanted her to be mine, but she didn`t see me like that,and I knew it. But before she drove away, she came to me and said "you came!". She said "thank s" and kissed me on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

Funeral Years passed, I looked down at the coffin of a girl who used to be my "best friend". At the service, they read a diary entry she had wrote in her high school years. This is what it read: I stare at him wishing he was mine, but he doesn't notice me like that, and I know it. I want to tell him, I want him to know that I don't want to be just friends, I love him but I'm just too shy, and I don't know why.I wish he would tell me he loved me! I wish I did too... I thought to my self, and I cried. i love u... i love u... i love u.. i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u



I Am AddicTEd tO :

Ms Echah
CIk zAM
Her cogitation








Your Birthdate: September 19
You are resilient, and no doubt your resilience has already been tested. You've had some difficult experiences in your life, but you are wise from them. Having had to grow up quickly, you tend to discount the advice of others. You tend to be a loner, having learned that the only person you can depend on is yourself. Your strength: Well developed stability and confidence Your weakness: Suspicion of others Your power color: Eggplant Your power symbol: Spade Your power month: October




Who links to my website?

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed










 
May 15, 2012
NIP


1st time nursing in public. kat JJ Seremban 2 ni

sebenarnya stress jugak kalo nk nyusu gune nursing cover ni. maklum la x tere lagi. ahmad pun x brapa berkenan kalo diserkup dengan nursing cover ni. rimas gamaknya. tp lama2 dia dh ok la. dgn syarat tempat tu kene ade ekon. kalo panas, alamat, x kuase la dia nk nyusu.

wpun x tere, kene kuat jugak utk NIP sbb bb room selalu je fully occupied n mls la nk tgu2 turn ni. ayah ahmad lg la slamba, suh cari mana2 bench je n nyusu la. trick dia ni dh tau dh sbb ape. sbb dia mls nk kene lepak sorang2 sementara tgu ahmad nyusu kat surau or bb room.  huahuahua.

p/s: setiap kali sebelum kuar kete, kompem kene nyusukan ahmad dulu. at least kalo dh nyusu, bole la dia bertahan 1 jam setangah hingga 2 jam sebelum nak susu lagi. heeeeee.


Posted at 05:18 pm by oren
Make a comment  

 
May 14, 2012
meniarap

Ahmad start betul2 bole meniarap sendiri sehari sebelum kene injek 4 bulan. meniarap je tp x leh balikkn badan semula. tp 2 mgu sebelum ni, mmg ayah dia kaw2 nye train kan ahmad utk meniarap. huahuahua...

tp skang ni, pantang baringkan, kompem akan terlangkup. nk pakai pampers pn dh susah. asyik pusing2. yg plg best, sekali dia bole buat 2 kali sommersault (tp pusing ke tepi la). sampai kepala kene lantai. karpet x cukup besar la tu. huuuuu


go ahmad... go ahmad...


Posted at 02:23 pm by oren
Make a comment  

 
Mar 30, 2012
cepatnye masa berlalu...

  
                       3 weeks                                                         3 months

debabnye dia.. huhuuuuu. nasib baik baju still muat lg. heee.

p/s: tp mama cannot resist la dr membeli baju ahmad. help.. helpp....

 

 

 


Posted at 02:30 pm by oren
Make a comment  

 
Mar 29, 2012
1st time drive berdua dengan ahmad

14 Mac 2012, 1st time drive berdua dgn ahmad. sbnrnya dh penah drive berdua dgn ahmad. dari nilai ke dengkil. tp mcm x aci sbb ayah ahmad folo dr belakang. ni pun gara2 sbb nk bawa balik kete yg ditinggal kat umah in-laws. mmg gabra sgt wpun ms tu ahmad tgh tido. huahuahua. tp still x nak kira tu sbg 1st time :p

14 mac lps, saja je amik cuti extra lps balik dr kampung. ingat nk manjakan diri skit (shopping + potong rambut). so, dlm tgh hari kul 12.30, hntr ahmad g nursery. dh siap2 kasi dia tido kaw2 n kasi minum cukup2, baru gerak. n ahmad steady je dlm kete. dok main2. tp lg 2 minit nk sampai skolah dia, dh sebuk uhh ahh uhh ahh dh. sbb mainan dia dh jatuh. huuuu

g amik ahmad kul 5.30 ptg. cikgu dia ckp, dia x tido pun kat sekolah. pastu, masuk je dlm kete, x sampai 2 minit kete gerak, dia dh masuk dreamland dh. yahuuuu.

isnin lepas, ayah ahmad EL, so terpaksa berdua lagi dgn ahmad. dh spare mainan dia byk skit. kalo satu jatuh, ada lagi nk pas kat dia. heeee. n x lupe jugak dh prepare talian hayat ahmad - pacifier. ni penting kalo susu (tet*k) dia lmbt sampai. huahuahua. x de la dia nk ngamuk sgt. heee

p/s: kalo ahmad behave mcm ni, bole la mama angkut g melepak dgn kawan2 mama lps ni kn. heheheh


Posted at 04:46 pm by oren
Comments (3)  

 
Mar 28, 2012
red velvet cake

yummehhhh... baru je lps makan 2 potong red velvet cheese cake. kek birthday staf kat sini. sedap sgttt. dia order kat little wagon. katanya ada jual kat pasar tani n wagon dia kaler pink. huuu.. dh lama x g pasar tani. so, tatau. 


credit : google

dah lama terign nk mkn red velvet ni.  sebelum ni ada makan cupcake, tp mcm x best sgt. yg kali ni rasa sgt best sbb ada cream cheese tu. mmg ada ummphh la.

p/s1: tq siti sbb belanja makan kek besttt

p/s2:terign nk buat kek ni la... 


Posted at 10:48 am by oren
Make a comment  

 
Mar 23, 2012
batuk berkahak


klinik marissa dan rakan2. (doktornya baik sgt. sweet je)

selasa lepas, kitorg g klinik sbb ahmad batuk berkahak. kesian sgt. dia cuba nk kuarkan kahak tu, tp x berjaya. kita yg org besar ni pun, kekadang tertelan kahak, ni kan pulak budak kecik. aku sdiri pun x reti nk keluarkan kahak sgt sampai satu ketika rs x bole bernafas sbb kahak tersekat kat saluran pernafasan tu. huuuu. mmg gabra sungguh. rs mcm nk mati lak (iyela, sbb x bole bernafas kn).

wpun ms checkup ahmad 4 bulan hari isnin tu, nurse kat KK ckp, x elok sgt kasi baby makan ubat, lgpun baru lg batuk, x teruk sgt, n dia x kasi ubat pun untuk ahmad. tp sbg parents baru, kitorg x sanggup nk tgk ahmad makin teruk (nauzubilah), so kitorg decide g klinik. doktor situ kasi ubat batuk n cairkn kahak. wpun mata ahmad byk jugak kuar taik mata, doktor ckp, x pe je. n alhamdulillah, hari ni, taik mata dia dh x kuar selepet2 dh. dh baik dah :)

ada jugak petua org kata, kalo baby batuk, kasi baby minum madu yg dicampur dgn air, tp ada org ckp, baby bawah 1 tahun , x bole kasi madu sbb perut dia x dpt digest lg n madu ada bakteria kat dlm tu yg mana baby x dpt handle. ermmm, makin byk baca kat inet, makin pening rasanya. huuuuu.

p/s: tp mmg x sanggup tgk ahmad batuk2 berkahak mcm tu. jangkit dari membe2 dia kat sekolah ke eh? humphh... ahmad kene kuat tauuu !!!! chaiyok2


Posted at 12:57 pm by oren
Comments (2)  

 
Mar 22, 2012
azam baru

Shades nak kembali tulis blog. moga bertahan dan konsisten. yeahhhh Shades


Posted at 12:16 pm by oren
Comments (4)  

 
Jun 8, 2010
P.I.T.A.M

jumaat lps, time lunch, lps mkn2 dgn echah, terus je rs nk lelapkn mata jp. wpun ms tu dh pukul 2.00pm. masuk keje 245pm kn. baring2 la kt sofa sambil tgk tv. nk pejam mata, tp x dpt tido lak.

pastu terus je ckp kt echah "aku nk tido dlm bilik la. panas la dpn ni". amik hp, n spek... terus jln ke bilik. smp dpn pintu bilik, onkn kipas n tetiba rs gelap je. bila tersedar, rupanya aku dh terjatuh depan pintu. n siku sakit. huuuuuu...

terus je jerit kt echah "echah... aku rs aku pengsan la sekejap. xkan la aku berjalan sambil tido lak". pastu kitorg 2-2 ketawa. hahhahaha... gile betul

at least dh merasa la mcm mn rasanya pitam. hahhaha. tp mmg dunia rs gelap sekejap n x rs pape dh. slalu nmpk je org yg berkawad tetiba je tumbang kn. ni dh jd kt diri sdiri. heheheh. x kn la sbb ngantuk sgt kot. hahhahaha. tp Alhamdulillah la sbb jd ms kt umah n ade echah. kalo jd ms drive ke ape ke? nauzubillah

p/s: aku sleep walker ke? x la... 

p/s2: aku darah tinggi ke? ke darah rendah? oowwhhhh...


Posted at 02:35 pm by oren
Comments (1)  

 
Jun 2, 2010
i will follow youuuuuu...

akhirnya setelah 9 tahun menjadi penyumbang setia kepada akaun maxis, smlm aku dh jadi warga gergasi kuning... harapnya digi ni ok la. tp riso gak sbb coverage dia x bagus sgt.

smlm ms lps je masukkan simcard digi, terus la call customer service sbb nk buat frens n famili. makk oiii.... tgu nk ckp dgn org dg tu bukan main lama... isk2. dh terasa la panas hati skit. bila dh dpt ckp, tanya la kemusykilan semua. pastu bole dia siap kasi ceramah plak... "cik nk tau x, kita digi ade servis mcm lain2 operator jugak...." . belum pun sempat dia nk abis berleter, terus je potong..."sy br join digi hr ni...". isk isk. akak, jgn la informative sgt. dh la lama org tunggu nk ckp dgn dia, pastu nk brief2 lak. jwb soalan yg ditanya la dulu. lps tu nk jual air liur pun x pe la. isk isk...

berbanding dgn customer service maxis. mmg tip top. nk marah pn x jd marah. hahahhaa. may b sbb lelaki kot yg jawab. hahahhahaa. mmg nk marah sgt2 sbb line kene barred. padahal 2 hari sebelum tu dh byr gune maybank2u. bila call maxis (dh la kalo kene barred x leh call customer service maxis -bodo la jugak. terpaksa la pinjam phone org lain-kalo x de phone lain mcm mana???), bila tny org maxis tu psl line kene barred, dia siap ckp lg pasal aku terlebih bayar. sooo??? napa nk kene barred jugak? masalah teknikal katanya. ermmm... sbb ramai sgt customer kot, so x terlayan. jadinya, aku undur diri la dari maxis.  kesian diorg byk keje- at least dh kurang sorang bila aku kuar. huahuahua.  

p/s: berapa agaknya bil bulan ni ye? hehhe


Posted at 03:40 pm by oren
Comments (2)  

 
May 26, 2010
rubik's cube

masa tgh stress2 2 hari lps, tetiba aku melepak kt meja membe opis n start main2 dgn rubik's cube dia. n dia pun sedaya upaya ajar aku yg lembab ni. hahahha. 1st day dia ajar 2 step dulu. 1st stage: penuhkan yg atas (cth:putih). 2nd stage: samakn warna layer pertama (cth spt gmbr : biru, oren dan seterusnya). 2 hari aku cube masterkan 2 stage tu. n smalam berjaya jugak main smp lenguh2 tgn. hahhaha. lunch td dia ajar 3rd stage: samakan warga utk layer ke2 tu. so, lps ni tgl satu layer je lagi nk menang, huhuuu. mlm ni terpaksa la berusaha keras.

p/s: bagus gak stress kekadang ni. n rubik's cube ni berjaya gak la utk buat aku x pk sgt pasal stress2 yg ade. huhuu.

p/s2: bole la show off dgn kazen yg form 1 tu. "zaim... kakak pn dh tere main kotak rubik ni"

p/s 3: x de org ke nk hadiahkan bende ni utk aku? huuuuuhuuu


Posted at 03:45 pm by oren
Make a comment  

Next Page